Koningsspelen 2022 een groot succes!

Bij veel sportaanbieders, sportverenigingen, scholen en vrijwilligers in de Hoeksche Waard ging op vrijdag 22 april al vroeg de wekker voor de Koningsspelen. Duizenden basisschoolkinderen in de Hoeksche Waard gingen naar een sportvereniging of bleven op hun eigen schoolplein om de Koningsspelen te vieren.

Foto Heijblom Fotografie

Tientallen sportaanbieders hebben ook dit jaar weer meegedaan aan de Koningsspelen, zodat kinderen kennis konden maken met verschillende sporten. Het thema van dit jaar was ‘Voel je Fit’. Basisscholen, sportaanbieders, sportverenigingen, Hoeksche Waard Actief en natuurlijk de kinderen hebben hier op een prachtige manier invulling aangegeven. In alle kernen in de Hoeksche Waard werd gesport, gezongen en gespeeld.

Koningsspelen in de dorpen

Bij SSS Klaaswaal was wethouder Paul Boogaard aanwezig om de Koningsspelen officieel te openen. Bij SSS Klaaswaal waren maar liefst 8 verschillende workshops waaronder Korfbal, Tennis, Hockey en Voetbal. Daarnaast waren er ook dans- en muziekworkshops.

In ‘s-Gravendeel waren er zowel activiteiten bij CKC ADO als bij VV ‘s-Gravendeel. Ook hier werd volop gesport en gesprongen op het springkussen. Bij IJsvereniging Nooitgedacht in Numansdorp konden de kinderen terecht op de ijsbaan. Naast beachvolleybal en judo waren er ook verschillende ‘winterspelen’ voor de kinderen. Ook hier was het een groot feest.

Foto Heijblom Fotografie

In Oud-Beijerland kwamen 10 basisscholen bij de Kikkershoek samen voor het vieren van de Koningsspelen. Wethouder Huibert Steen en kinderburgemeester Chris Buitendijk stonden voor een juichende menigte van ruim 1.000 kinderen. Beide heren opende de Koningsspelen met luid getoeter, waarna de kinderen samen met Dansschool DancingWise de koningsdans danste. Daarna direct aan de slag om de hele ochtend bij de verschillende workshops te sporten en te bewegen. In Oud-Beijerland waren er ruim 16 aanbieders aanwezig. Extra hulp was er van CIOS studenten en leerlingen van het Hoeksch Lyceum.

Kortom, een geweldige sportieve dag!

Foto Heijblom Fotografie