1e editie Hoeksche Waardse Sportwaardering groot succes!

Op vrijdagavond 20 mei was de eerste editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering 2021. Een volle zaal, enthousiaste genomineerden en winnaars, een top presentator Jan Dirk Stouten en dito gastspreker Leontien Zijlaard-van Moorsel, maakte van deze avond een groot succes.

Jan Dirk Stouten presenteerde de avond en zette op zijn eigen Rotterdamse manier de winnaars in het zonnetje. Samen met wethouder Paul Boogaard werden de ontwikkelingen in de Hoeksche Waard besproken en werd er stilgestaan bij het feit waarom sport in de Hoeksche Waard zo belangrijk is. 

In het interview met Leontien Zijlaard-van Moorsel keek Jan Dirk terug op de indrukwekkende wielercarrière van Leontien. Het thema was ‘Topsport inspireert’. Leontien benadrukte dat het niet alleen om topsport gaat. Sport inspireert! Leontien nam het publiek mee op de figuurlijke hoge bergen en diepe dalen die zij in haar carrière heeft gekend en wat dit voor haar in het hier en nu betekent, wanneer het gaat om aandacht en hulp voor eetstoornissen én het runnen van Het Leontienhuis. 

Er waren 5 verschillende categorieën met 6 prijzen te verdelen. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Paul Boogaard, Charissa Bosschert van Hoeksche Waard Actief en Lennert van Driel van Sportraad Hoeksche Waard. De prijs sporter / sportster ging naar Marsha Koolman, Zoë van Gils nam de prijs voor talent in ontvangst én Richard Goudswaard voor het thema ‘iedereen kan sporten’. CKC ADO de bijzondere waarderingsprijs vereniging, Corianne Kleijbeuker bijzondere waarderingsprijs individueel én AV Spirit Junioren de prijs voor het sportteam. Allen kregen een persoonlijk beeldje, bloemen en een cadeaukaart.

De drie sportbonnen van € 500,- voor sportmaterialen gingen naar TC ‘s-Gravendeel, Jeu de Boule vereniging De Beijerse Worp én Hockeyclub Hoeksche Waard. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke toast. De initiatiefnemers kijken vol trots terug op een zeer geslaagde avond.

Initiatiefnemers van de Hoeksche Waardse Sportwaardering zijn de Sportraad, Sport Verenigt Nederland, Welzijn HW, Hoeksche Waard Actief en Gemeente Hoeksche Waard. 

Een mooi dankwoord van CKC ADO uit ‘s-Gravendeel

DANK!!!

Wat waren we verrast met de nominatie voor de beste sportvereniging van de Hoeksche Waard. Onze club was genomineerd door het actief “verenigingen” tijdens de corona pandemie. Na een spannende stemronde en een inspirerende avond met allerlei genodigden en sprekers met een mooie sportachtergrond, werden we het podium op geroepen om de Hoeksche Waardse Sportwaarderingsprijs  in ontvangst te nemen. Een prijs die enkel en alleen toebehoort aan al de vrijwilligers van ckc ADO. Alle commissies en trainers hebben tijdens de onzekere coronajaren er wekelijks voor gezorgd dat er continue een aangepast programma werd gedraaid. Alles wat mogelijk was binnen de corona richtlijnen werd op touw gezet.  Ze hebben hun uiterste best gedaan om alle leden in beeld te houden. Iedere zaterdag was er voor de jeugd een activiteit en net als voor een wedstrijd moest je gewoon afschrijven wanneer je niet aanwezig kon zijn. Die zaterdagactiviteiten  waren gekoppeld aan een individuele competitie dus je best doen en aanwezig zijn werd beloond.  Het afschrijfadres hield de corona gevallen binnen de club in beeld en beoordeelde of een activiteit gezien die ontwikkelingen wel of niet kon door  gaan. Voor de jeugd en de senioren werden de trainingsmogelijkheden per persconferentie aangepast. Tijdens de winter maanden buiten trainen, inlooptrainingen ivm met tijdslot en trainen op de bekende anderhalve meter. Wanneer er echt niets fysieks georganiseerd mocht worden werden onze vrijwilligers online actief. Trainingsschema’s en challenges gekoppeld aan strava. Er is wat gefietst, gewandeld en hard gelopen door de ADOleden. Inclusief een historische wandeling langs alle belangrijke plaatsen van ckc ADO in ’s-Gravendeel , ingesproken door 2 “oud leden”.  Er werd o.a. verteld over ons 1e sportveld, onze 1e kantine , onze oprichter en het badhuis waar na de korfbalwedstrijd gebadderd werd. Maar ook vonden tijdens die periodes er gezellige online activiteiten plaats; verlotingen, pub quiz, Mask Singer door eigen leden, bingo……elkaar online ontmoeten was belangrijk en bijzonder in deze tijd.

 Commissieleden en trainers, nogmaals dank voor jullie enorme inzet, juist in de tijd dat het moeilijk was. Dankzij jullie kunnen we ons nu, met alle leden, weer volledig focussen op onze mooie korfbalsport !

Sportraad, gemeente Hoeksche Waard en Hoeksche Waard actief DANK voor de mooie prijs en inspirerende avond!

Bestuur van korfbalvereniging ckc ADO ‘s-Gravendeel