Week van de Motoriek 2022

Het is belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd met plezier voldoende en veelzijdig bewegen. Alleen dan ontwikkelen zij een gezonde motorische basis waar zij een leven lang profijt van hebben. Want goed ontwikkelde motorische vaardigheden zijn van belang in de kinderjaren én op latere leeftijd. Daarom organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen van 7-10 november 2022 de Week van de Motoriek. Met dit jaar als thema: ‘Jong geleerd is oud gedaan’.

Onderzoek laat zien dat de motorische basisvaardigheden, zoals gooien, vangen, balanceren etc. niet ‘van nature’ komen aanwaaien. Een week lang worden daarom elke dag kennis, praktijkvoorbeelden en tips gedeeld, elke dag voor een bepaalde levensfase.

Van 7 t/m 10 november organiseert het Kenniscentrum Sport & Bewegen, samen met haar partners een week vol inspirerende kennissessies voor iedereen die zich inzet voor beweegstimulering in sport en bewegen. Dit jaar ligt de focus dus niet alleen op de jeugd, maar zijn ook 65+ers onderdeel van de Week van de Motoriek. Iedere dag staat een andere levensfase centraal.

Week van de Motoriek 2022 Kenniscentrum Sport & Bewegen

Aan de slag met brede motorische ontwikkeling binnen je vereniging? Bekijk de Inspiratiegids van het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd bij onze verenigingsondersteuners Bart den Ouden en Robin Tiberius terecht.

Inspirerend en interessant