Speel de gratis game HackShield in de bieb en spoor nepnieuws op

Kosten: € 0,00

Doe mee met deze activiteit

24 oktober 2022, van 13:00 tot 14:00 | Numansdorp
Kosten: Gratis

Spelenderwijs digitaal weerbaar worden, dat is de bedoeling van het interactieve spel HackShield in de Bieb: een nieuwe AR -game van kinderen vanaf 8 tot 13 jaar. Samen met hoofdpersoon Lux leren jonge spelers desinformatie herkennen en omgaan met nepnieuws.

In deze nieuwe Augmented Reality-game draait het om het (kwade) volk van Ignos, dat mensen dom wil houden door desinformatie te verspreiden en kennis te vernietigen. Het (goede) volk van hoofdpersoon Lux moet dat voorkomen. Maar Lux en zijn volk hebben heel lang geslapen. Lux weet heel goed hoe je desinformatie moet voorkomen in boeken, maar hoe doe je dat in het huidige gedigitaliseerde tijdperk? De spelers van de game zijn Cyber Agents die Lux gaan helpen.

Met opdrachten op een tablet gaan kinderen in kleine groepjes de bibliotheek in, op zoek naar antwoorden. Als ieder groepje (binnen de tijd) de goede antwoorden weet in te vullen, verslaan ze het volk van Ignos en zal de bibliotheek gered zijn van desinformatie.

De game kan worden gespeeld door kinderen tussen 8 en 13 jaar op maandag 24 oktober van 13:00 tot 14:00 uur in de Campus van de bibliotheekvestiging in Numansdorp. Toegang is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dat kan via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/speel-de-gratis-game-hackshield-in-de-bieb-en-spoor-nepnieuws-op.html

Organisatie

Waar?
Bernhardstraat 25, Numansdorp
Contactpersoon
Bibliotheek Hoeksche Waard (Bibliotheek Hoeksche Waard)
Telefoon
E-mailadres