Koningsspelen 2023

Belangrijk voor de Koningsspelen 2023 is dat er twee data zijn waarop de spelen georganiseerd kunnen worden. Dat is op donderdag 20 april én op vrijdag 21 april. De reden hiervoor is het Suikerfeest dat dit jaar óók op vrijdag 21 april valt en de Koningsspelen voor iedereen zijn.

De Koningsspelen in de Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard doen vrijwel alle basisscholen mee aan de Koningsspelen. De ene school op hun eigen speelplein, anderen scholen werken samen met een lokale sportvereniging om daar de Koningsspelen te organiseren. Vorig jaar gebeurde dit in alle kernen van de hoeksche Waard, behalve in Oud-Beijerland waar traditioneel de Koningsspelen voor alle basisscholen op de Kikkershoek waren. 

Vanaf dit jaar zal de opzet in Oud-Beijerland hetzelfde zijn als in de rest van de Hoeksche Waard. Concreet betekent dit dat het initiatief voor het organiseren van de Koningsspelen bij de scholen en verenigingen zelf komt te liggen. De rol van Hoeksche Waard Actief is vooral gericht op het ondersteunen van scholen en verenigingen bij de organisatie. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan het leggen van contacten tussen sportaanbieders en scholen, maar ook aan hele praktische zaken als het maken van een leuk programma.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk voor de organisatie van de Koningsspelen.

  • De school organiseert de Koningsspelen op of rond hun eigen school voor hun eigen kinderen;
  • De school organiseert samen met een andere school (of scholen) op of rond hun school;
  • De school organiseert de Koningsspelen in samenwerking met een lokale sportvereniging op het terrein van de sportvereniging.
  • Een combinatie van scholen organiseren de Koningsspelen in samenwerking met een lokale sportvereniging op het terrein van de sportvereniging.
  • Een sportvereniging organiseert zelf de Koningsspelen en nodigt de scholen uit.
  • Een sportvereniging organiseert samen met een school (of scholen) de Koningsspelen.

In alle situaties zal Hoeksche Waard Actief zich daar waar mogelijk inzetten om er voor de kinderen een mooi feest van te maken.

Inspiratie

Heb je er al zin in en ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan alvast op Koningsspelen.nl

Vragen over de Koningsspelen? Wij staan voor je klaar.

Margreet Wigmans

Combinatiefunctionaris sport- & cultuurstimulering

margreet@hoekschewaardactief.nl

Bob Roos

Combinatiefunctionaris sport- & cultuurstimulering

bobroos@hoekschewaardactief.nl