Clubnieuws mei

Met Hoeksche Waard Actief Clubnieuws blijft jouw club op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, activiteiten en tips.

HW Clubscan: de eerste resultaten

Vorige maand is de HW Clubscan afgerond en zijn we druk aan de slag met de rapportage. Ook hebben we respondenten individueel benaderd om hen gericht te kunnen ondersteunen op basis van hun antwoorden. Alvast een paar cijfers in beeld… Maar liefst 32 clubs hebben het onderzoek ingevuld. Dit is een diverse groep met een brede vertegenwoordiging van sporten.Het grootste aantal respondenten heeft tussen de 100 en 300 leden. Daarna komt de groep met 300 tot 600 leden en 2 respondenten hebben zelfs meer dan 800 leden. De toekomstverwachtingen zijn overwegend positief. Veel clubs verwachten na de coronacrisis een stijging in ledenaantal. Dit baseren zij vooral op landelijke trends, populariteit van hun sport én een sterk beleid op ledenwerving. De clubs die een afname verwachten geven vooral aan dat dit komt door het stilliggen van activiteiten en moeite met ledenbinding. Als dank voor deelname verloten we 2 x €250,- voor de aanschaf van nieuw sportmateriaal. Via naamloting.nl zijn de gelukkigen gekozen. 
En de winnaars zijn…


    

Gefeliciteerd! We nemen snel contact op. 


Op de hoogte van wetswijzigingen? 

Wist je dat het Juridisch Sportloket een scan-op-maat aanbiedt waarmee jouw vereniging helemaal kan voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen? Ook je verenigingsondersteuner kan je hierbij op weg helpen. Lees meer 

Vanaf 1 juli gaat ook het nieuwe statiegeld systeem in. Je bent als sportclub niet verplicht hieraan mee te doen, maar het biedt wel financiële kansen! Je kunt je zelfs aanmelden als inzamelpunt. Lees meer 

Covid-update: we mogen weer!

Vanaf 5 juni is er eindelijk weer meer mogelijk voor de sport. Je hebt ongetwijfeld de nieuwe versoepelingen al gezien. Heb je alsnog vragen of wil je dat we even meedenken? Wij staan nog steeds klaar om te adviseren bij corona-gerelateerde zaken. 

Verduurzaming accommodatie

Uit de HW Clubscan blijkt onder andere dat een aantal verenigingen al bezig zijn met verduurzamingsplannen. Wist je dat de gemeente Hoeksche Waard hier een stimuleringslening voor heeft? Check de gemeentewebsite voor de mogelijkheden en het aanvragen. Ook vind je hier meer informatie over andere regelingen. 

Het lokaal Sportakkoord. Doe jij al mee?

Het Sportakkoord heeft al tot mooie, lokale samenwerkingen geleid sinds de aftrap. Ben jij benieuwd aan welke ambities we zoal gewerkt hebben? Doet jouw club al mee? Check de rapportage Sportakkoord 2020 en kom in contact met je verenigingsondersteuner! Lees meer 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Kompas Hoeksche Waard publiceerde onlangs een mooi artikel over het Jeugdfonds. Is jouw club al op de hoogte van de kansen?

Tip! Plaats informatie over het Jeugdfonds op je website. Zo zien potentiële leden dat er op financieel vlak steunmogelijkheden zijn. De informatie én de flyer kun je via onze website downloaden. 


Voor in je agenda: doe mee met de aankomende sessies en blijf je bestuur én trainers ontwikkelen!

17 juni | Webinar ‘Jouw club klaar voor de toekomst?’ 
23 juni | Webinar ‘Welkom op de Club’
24 juni | Workshop ‘Athletic Skills Model’

Voor meer informatie klik op de knop hieronder. Of meld je direct aan via deze linkMeer info

Robin Tiberius

Telefoon: +31 186 685 802
Mail: robin@hoekschewaardactief.nl

Bart den Ouden

Telefoon: +31 186 685 802
Mail: bart@hoekschewaardactief.nl