Clubnieuws juli

Met Hoeksche Waard Actief Clubnieuws blijft jouw club op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, activiteiten en tips.

Campagne social media

Verenigingsondersteuning gaat meer haar positie innemen op social media. Wij gaan met regelmaat op de dinsdagen in de stories van Hoeksche Waard Actief (Instagram en Facebook) berichten plaatsen die slaan op bevindingen vanuit de Clubscan. De eerste post ging deze week live en ging over toekomstvisies. 

Verenigingen zijn goed op weg, dat hebben wij onder andere gemerkt vanuit de Clubscan. Wel zien wij in de Clubscan terug dat verenigingen nog niet altijd een duidelijk toekomstplan hebben. Een goed plan gaat zorgen voor meer duidelijkheid binnen het bestuur, de vrijwilligers, de trainers en de leden. Alle neuzen dezelfde kant op.

De verenigingsondersteuners kunnen je helpen bij het vormen van een plan door sessies op de club te organiseren en het proces te begeleiden. Zo blijft het plan van de club, maar staan jullie er niet alleen voor. 

Ook via het sportakkoord kun je ondersteuning aanvragen. Bekijk de link voor alle thema’s en mogelijkheden. Wil je hiermee aan de slag? Bespreek het met je verenigingsondersteuner.


Tiengemeten teamuitje 

Heb je ook altijd zo’n moeite om een leuk teamuitje te bedenken? Denk dan eens aan Tiengemeten. Op dit prachtige natuureiland zijn er veel mogelijkheden voor kinderen.
Wat dacht je van ravotten in 4,5 hectare modder op Speelnatuur? Op de fiets/tandem het eiland over, met een boswachter op pad om over de natuur te leren? Dit zijn een paar van de mogelijkheden die Natuurmonumenten voor je kan regelen. Zij kunnen ook voor eten en drinken zorgen.
Neem vrijblijvend contact met hen op via de mail of neem een kijkje op de site.

Gratis stappenplan en statutenscan WBTR

Inmiddels is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen ingegaan. Veel clubs weten de juiste weg te vinden naar hun notaris voor advies. Zijn de wijzigingen ook op jouw club van toepassing? Met dank aan Van Dijk Schilperoort Notarissen kan jouw club gebruik maken van het gratis stappenplan én de handige statutencheck! (Download). 

Jouw club rookvrij? (update)

Youz gaat in de Hoeksche waard aan de slag met het project ZHZ  Rookvrij. Misschien heeft jouw sportvereniging ook al eens nagedacht  om rookvrij te worden, maar weet je niet zo goed wat dit precies  inhoudt of hoe je dit kan opzetten? Hiervoor willen wij de komende  maanden gerichte ondersteuning aanbieden. Voor meer informatie of aanmelden klik dan hier.

Vertrouwenscontactpersoon

NOC*NSF heeft vanaf september weer scholingen op de planning staan voor onder andere vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Een VCP zorgt voor een kans voor sporters om een melding te maken en steun te zoeken bij ongewenst gedrag. De opleiding geeft je informatie waarmee jij aan de slag kunt gaan met deze belangrijke schakel binnen de club. Klik hier voor meer informatie. 


Lokale voorbeelden

  • ASM FC BINNENMAAS EN HCHW
    Na de workshop ‘Athletic Skills Model’ (ASM) raakten trainers geïnspireerd om aan de slag te gaan met veelzijdig bewegen. Dit leidt namelijk tot betere sporters, meer plezier én daarmee meer ledenbehoud. FC Binnenmaas en HCHW slaan daarom de handen ineen om te starten met dit initiatief. Er liggen zelfs plannen voor de gezamenlijke inhuur (cofinanciering) van een beweegprofessional. Klasse samenwerking! 
  • Een Walking-Football team in Zuid-Beijerland?
    ZBVHFysiofitt Zuid-Beijerland en Hoeksche Waard Actief zetten zich samen in om meer 55+’ers in beweging te brengen. Daar horen natuurlijk nog deelnemers bij. Ben jij óf ken jij iemand die hieraan mee zou willen doen? Vul het contactformulier in en we spreken elkaar tijdens de 3e helft. Check het filmpje om meer te weten te komen. 
Robin Tiberius

Telefoon: +31 186 685 802
Mail: robin@hoekschewaardactief.nl

Bart den Ouden

Telefoon: +31 186 685 802
Mail: bart@hoekschewaardactief.nl