Clubnieuws juni

Met Hoeksche Waard Actief Clubnieuws blijft jouw club op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, activiteiten en tips. Voucher tot €5000,- voor sport-en beweegaanbod in de openbare ruimte
Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij en het liefst vanaf de voordeur is nu extra belangrijk.

Om dit soort activiteiten te stimuleren kunnen sportorganisaties een voucher van tot wel €5000,- aanvragen. Dit bedrag mag bijvoorbeeld gebruikt worden voor de aanschaf van materialen, promotiemateriaal, of de inzet van trainers. Leuk voorbeeld hiervan is ‘Actief om de Hoek‘ wat we in 2019 met Hockeyclub Hoeksche Waard organiseerden. 

De aanvraag kan ingediend worden vanaf 7 juli 2021. De termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn, of als dat aantal niet gehaald wordt, op 28 juli 2021.

Uiteraard helpen wij je graag met het doen van de aanvraag. Hier liggen kansen voor jouw club! 
Vraag aan

Verenigingsacademie

Het waren weer 2 inspirerende bijscholingen. Op 23 juni het webinar Welkom Op De Club van Start2Create en op 24 juni de workshop van het Athletic Skills Model.

Welkom op de club was een leuke sessie in creatief denken met handige tools die je direct kunt inzetten op de club. De workshop ASM was live bij ZBVH, ontzettend leuk om weer live met elkaar bezig te zijn. De verenigingen kwamen met elkaar in contact en bespraken mogelijke samenwerkingen. 

Rapportage van de HW Clubscan 2021

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we de HW Clubscan uitgevoerd. Een verenigingsonderzoek waarmee we jaarlijks de ondersteuningsbehoeften in kaart brengen. De bevindingen hebben we vastgelegd in deze rapportage 2021. Ook zijn individuele gesprekken gepland met alle respondenten. 
Lees hier het complete rapport! 

E-learning verantwoord alcohol schenken

Eindelijk zijn de kantines en terrassen weer open! Wil jij je hier goed op voorbereiden? Check dan deze laagdrempelige E-learning van noc*nsf. Hiermee zijn je barvrijwilligers goed voorbereid! (lees meer).

Het is bijna zover..

De lang aangekondigde Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen gaat vanaf 1 juli in. Je hebt nog 5 jaar de tijd om dit in je statuten te wijzigen, maar het is goed om er wel mee aan de slag te gaan. Kom in contact met je verenigingsondersteuner als je hier nog hulp bij nodig hebt. 

Rookvrije sport

Rookvrij opgroeien moet vanzelfsprekend worden. Maar hoe begin je hier als clubbestuurder nou aan? Het is een moeilijk, soms gevoelig onderwerp. Wil jij je ook inzetten voor een gezondere sportomgeving? Dat doen we samen! 

Naar aanleiding van de landelijke actie zijn er ook in de HW handtekeningen gezet voor de wens naar een rookvrije vereniging. Benieuwd hoeveel handtekeneningen jouw club heeft? Neem contact op met je verenigingsondersteuner. (lees meer)

Lokale voorbeelden 

  • Sponsorloop A.V. Spirit
    Bij A.V. Spirit is er een groepje jongeren opgestaan om voor hun eigen doelgroep een sponsorloop te organiseren. De jongens en meisjes in de groep zijn tussen de 12 en 14 jaar oud. Dit is sowieso al heel gaaf, maar ze hadden zelfs al een heel plan gemaakt (en aan alles gedacht) voor de het bestuur gingen vragen of zij iets mochten doen. (lees meer).
  • Nationale buitenspeeldag 
    De Buitenspeeldag van 9 juni was een groot succes! In Oud-Beijerland bij VV SHO stond er leuk sportaanbod van DVO Volleybal en Tenryu Dojo. Ook bij FC Binnenmaas was het een mooie dag en kwam badmintonclub Smashing Maasdam de kids kennis laten maken met hun sport. Een sportieve dag voor de kinderen en ledenwerving voor de clubs. (lees meer). 
  • Deelname workshop Athletic Skills Model
    De workshop ASM is druk bezocht door wel 15 deelnemers! Wat een leuk gezicht om iedereen bezig te zien met deze interessante theorie over veelzijdig bewegen. De deelnemers waren direct in met elkaar in gesprek over mogelijke samenwerkingen, goed om te zien! Heel veel plezier allemaal met het inzetten van de kennis op de club.

Ander nieuws

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Gemeente Hoeksche Waard helpen kinderen uit gezinnen waar niet genoeg geld is om te sporten of aan cultuur te doen. Download ons kant-en-klare informatiepakket en plaats het op de website van je club. Dit verlaagt de drempel voor veel potentiele leden. 
 Inspirerende topsport in de Hoeksche Waard! Felicitaties voor de hockeykampioenen Pirmin Blaak en Maria Verschoor. Ook Esmee Brugts gefeliciteerd met de KNVB beker!

Robin Tiberius

Telefoon: +31 186 685 802
Mail: robin@hoekschewaardactief.nl

Bart den Ouden

Telefoon: +31 186 685 802
Mail: bart@hoekschewaardactief.nl