WBTR Vitale organisaties

Vitale organisaties: heeft je club alles juridisch op orde? Al op de hoogte van de WBTR.

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

De afgelopen maanden is er, ook vanuit Hoeksche Waard Actief, veel nieuws gedeeld over de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Met de nieuwe wet veranderen er een aantal belangrijke zaken rondom aansprakelijkheid, stemrecht, enzovoort voor bestuurders van verenigingen en stichtingen.

Om jouw club nog verder te helpen zochten wij de samenwerking met onze nieuwe kennispartner Van Dijk Schilperoort Notarissen. Met dank aan hen kunnen we jouw club meer wegwijs maken in deze wetswijziging.

Voor je begint!

Wat vooraf belangrijk is, is checken of jouw vereniging of stichting hier überhaupt iets mee moet. In de meeste gevallen is de wet niet eens direct van toepassing, bijvoorbeeld doordat je club geen grote uitgaven of ingewikkelde, financiële administratie kent. Maak om dit te achterhalen gebruik van de simpele statutencheck.

Gratis stappenplan

Is de nieuwe wet op jouw club van toepassing? Ga dan aan de slag met het stappenplan dat gratis wordt aangeboden door Van Dijk Schilperoort Notarissen  (Download). 

Verdere ondersteuning?

Uiteraard kun je voor verdere vragen contact opnemen met je verenigingsondersteuner, óf natuurlijk
advies vragen bij je notaris.