Inschrijving Cultuurprijs Literatuur geopend!

Gemeente Hoeksche Waard organiseert in samenwerking met Hoeksche Waard Actief en met steun van de Rabobank de Cultuurprijs 2021/2022. Eens in de twee jaar wordt deze prijs uitgereikt. Het doel is om ruim de aandacht te vestigen op de rijkdom aan kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, het maatschappelijke belang te onderstrepen en de ontwikkeling van talent te stimuleren. Dit jaar worden beginnend schrijvers of ervaren poëeten uitgenodigd om aan deze prijs deel te nemen. Er is gekozen voor het thema ‘OVERLEVEN’. 

Cultuurprijs Literatuur

Om kans te maken op de Cultuurprijs Literatuur is het alleen toegestaan om nieuw werk in te dienen. Dit betekent dat de tekst, in welke vorm of via welk medium dan ook, niet eerder is gepubliceerd. Daarnaast dient de tekst Nederlandstalig te zijn en niet langer dan 2.500 woorden. Er zijn twee categorieën (12 tot en met 21 jaar en 22 jaar en ouder) waarbinnen proza en poëzie kan worden ingeleverd. De deelnemer is woonachtig in de Hoeksche Waard en bepaalt in welke categorie het aangeleverde werk mag worden beoordeeld. Ook de artistieke vorm waarin de tekst wordt ingeleverd mag de schrijver zelf bepalen, als de tekst die wordt ingestuurd maar als één geheel te lezen is.  Iedere deelnemer mag zelf bepalen op welke wijze het thema ‘OVERLEVEN’ tot uiting komt in de tekst.

Inzendingen

Heb jij een lang gekoesterde wens om eindelijk je verhaal op papier te zetten? Komen bij het thema ‘OVERLEVEN’ de eerste regels van een strofen in je op? Zeggen anderen dat jij de kunst beheerst om met weinig woorden veel te zeggen? Meld je dan aan via info@hoekschewaardactief.nl. Vervolgens ontvang je een inzendingsformulier, welke uiterlijk woensdag 1 december 2021 ingevuld moet worden aangeleverd. Meer informatie over de Cultuurprijs vind je op www.hoekschewaardactief.nl of neem contact op via 0186 – 685802.  

Winnaars

Hoofdsponsor Rabobank vindt het belangrijk om cultureel talent te ondersteunen, daarom hebben zij prijzengeld beschikbaar gesteld voor de winnaars van de Cultuurprijs Literatuur 2021/2022. In totaal zijn er vier prijzen te winnen voor volwassenen en jeugd in de categorieën proza en poëzie. Voor de volwassenen zijn er twee prijzen van € 500,- (voor proza en poëzie) en ook de jeugd maakt kans op twee prijzen van € 250,- (voor proza en poëzie). De inzendingen worden geanonimiseerd en beoordeeld door een vakjury. Op vrijdag 11 februari 2022 worden de prijzen uitgereikt, daarover ontvangen de deelnemers later bericht.