Succesvolle Hoeksche Waardse Sportwaardering 2023

Op de avond van 24 november schitterde de Hoeksche Waard tijdens de tweede editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering 2023. Een bruisende zaal, enthousiaste genomineerden, winnaars, en de bijzondere presentatie van Jan Dirk Stouten, bijgestaan door wethouder Paul Boogaard, maakten de avond tot een groot succes.

De Hoeksche Waard kent indrukwekkende topatleten die nationaal en internationaal opvallen. Tijdens inspirerende gesprekken met Jan Dirk Stouten en speciale gast Peter Blangé deelden Zoë van Gils (atletiek), Bibi Donraadt (hockey), en Pieter-Bas Boekee (Surfen) hun ervaringen en dromen.

De prijzen vlogen de deur uit, met Esmee Brugts als Sportster van het Jaar, Thijmen den Otter als Aanstormend Talent, en BOB VU22 als Sportteam van het Jaar. ZVV Dissidenten ontving de Bijzondere Waarderingsprijs Vereniging, en Ronald Stolk van de Blue Hitters de Bijzondere Waarderingsprijs Individueel.

Opvallend was de lancering van het Talentboek Hoeksche Waard, een crowdfundingplatform voor lokale sporttalenten. VV SHO, ZVV Dissidenten, en AV Spirit gingen naar huis met sportbonnen ter waarde van €500.

De feestelijke avond eindigde met een gezamenlijke toast, en de initiatiefnemers kijken trots terug op een geslaagde avond. De Hoeksche Waardse Sportwaardering werd mogelijk gemaakt door de samenwerking van Sportraad Hoeksche Waard, Sport Verenigt Nederland, Welzijn Hoeksche Waard, Gemeente Hoeksche Waard en Hoeksche Waard Actief.