Diabetes Challenge Hoeksche Waard

De Diabetes Challenge begint in mei 2024. Er starten 3 wandelgroepen in de Hoeksche Waard o.l.v. een wandelcoach. In ‘s-Gravendeel, Numansdorp en Oud-Beijerland kan je nu inschrijven om mee te wandelen en te trainen voor de 3 of 5 kilometer.

Voldoende bewegen is belangrijk: je conditie verbetert, je voelt je fitter en je krijgt er meer energie van. Uit onderzoek blijkt dat mensen met diabetes door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben, maar starten met bewegen kan heel lastig zijn. Daarom daagt Diabetes Challenge Hoeksche Waard jou uit om 20 weken te gaan wandelen en te trainen naar een uitdagend doel! De wandelingen worden georganiseerd door een wandelbegeleider en samen met de groep train je voor een wandeling van 3 of 5 kilometer. Naast de georganiseerde 20 wandelingen probeer je ook zelf nog te gaan wandelen d.m.v. een wandelschema om jouw doel te bereiken.

De groepen zullen in de week van 6 mei 2024 starten. We starten op de volgende locaties in de Hoeksche Waard:

  • ‘s-Gravendeel: dinsdag 7 mei van 19.00-20.00 uur | verzamelpunt parkeerplaats Sporthal de Schenkel (Schenkeltje 7b).
  • Numansdorp: woensdag 8 mei van 19.30-20.30 uur | verzamelpunt fysiotherapie Vital Motions (Edisonstraat 16a)
  • Oud-Beijerland: vrijdag 10 mei van 9.00-10.00 uur | verzamelpunt Klein Profijt (Zalmpad 11)

Opgeven kan via www.hoekschewaardactief.nl/activiteiten