Lancering Gezond dagje Uit! Kaart

Wethouder René Peters (Volksgezondheid, Inclusieve samenleving) was vandaag aanwezig bij de lancering van de Gezond dagje Uit! Kaart. Deze kaart is een initiatief van Samen Gezond Gewoon. “Ik hoop dat veel inwoners en bezoekers van de Hoeksche Waard de kaart gaan gebruiken en deze zomer genieten van een gezellig gezond dagje uit hier op het eiland.’  aldus wethouder Peters.
Klik hier voor meer informatie over de Gezond dagje Uit! Kaart. Samen maken we gezond gewoon.

Een dagje uit gaat vaak gepaard met ongezonde keuzes als het bijvoorbeeld gaat om voeding en tussendoortjes. De Gezond dagje Uit! Kaart laat zien dat een dagje uit ook gezond kan zijn, gewoon in de Hoeksche Waard. Op het gebied van bewegen, buitenlucht, sociale contacten in combinatie met gezonde voeding. De kaart inspireert inwoners en bezoekers van onze gemeente om eropuit te gaan voor het ontdekken van bezienswaardigheden of lekker te wandelen, fietsen en spelen in de natuur. De speciaal ontwikkelde beweegroutes doen alle 7 openbare watertappunten en 10 rustpunten op ons eiland aan. Nieuw is de inclusie route, een welkome toevoeging aan het aanbod van beweegroutes, die voor iedereen toegankelijk is. Wethouder René Peters ontving het allereerste exemplaar van de Gezond dagje Uit! Kaart uit handen van de Regisseur Gezondheid van Hoeksche Waard Actief.

Onderdeel van het Dagje Uit project is ook ondernemers betrekken bij dit mooie initiatief. Zo reikte de wethouder de voucher Samen Bewust Ondernemen uit aan lunchroom De Waterstal. Met deze voucher laat De Waterstal zien dat zij zich inzetten voor gezonde leefstijl door zowel gezonde tussendoortjes als lunchgerechten aan te bieden. Meer Samen Bewust Ondernemers vind je op de Gezond dagje Uit! Kaart.

“Bewegen en gezonde voeding is belangrijk om fit en vitaal te blijven, voor jong en oud. Bij een dagje uit is bewegen vaak niet de uitdaging, maar voeding wel. Een ongezonde snack is zo gegeten, dat merken we allemaal. Hoe leuk is het om te zien dat je in de Hoeksche Waard die leuke activiteiten juist goed kan combineren met gezonde en vooral ook lekkere voeding. Het is goed dat ondernemers zich daar ook steeds bewuster voor inzetten. Ik hoop dat veel inwoners en bezoekers van de Hoeksche Waard de kaart gaan gebruiken en deze zomer genieten van een gezellig gezond dagje uit hier op het eiland.’, aldus wethouder Peters.