Informatie

  • 30 maart 2023 t/m 20 april 2023
  • Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
  • Kosten: gratis

Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen van de Hoeksche Waard bieden samen met de Bibliotheek vanaf donderdagmiddag 30 maart in de bibliotheek in de Rembrandt in Oud-Beijerland de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan.

Patiënten leren tijdens vier bijeenkomsten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken. Later in het jaar wordt de cursus ook in andere dorpen gegeven.

Digitale toekomst in de zorg
De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

In het lesprogramma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg. In de bijeenkomsten leer je stap voor stap om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet, zoals inloggen en medische gegevens bekijken op het patiëntenportaal, videobellen met de dokter, online een vraag stellen of afspraak maken en betrouwbare informatie vinden via sites als apotheek.nl of thuisarts.nl. De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier lessen van 2 uur.

Cursusdata en locaties
Bibliotheek Oud-Beijerland (in de Rembrandt) - 30 maart, 6, 13 en 20 april 2023 van 14.00-16.00 uur.
De cursus wordt ook gegeven in de bibliotheek in Mijnsheerenland. Voor meer informatie, klik hier.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06-8261 9404 of via e-mail ido@debhw.nl of via de balie van de bibliotheek in de woonplaats. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Praktische informatie
Waar?
Rembrandtplein 1, Oud-Beijerland
Contactpersoon
Bibliotheek Hoeksche Waard (Bibliotheek Hoeksche Waard)
Telefoon
0186-653432
E-mailadres
xdegraaf@debhw.nl
Website
bibliotheekhoekschewaard.nl/home.html
Doe mee met deze activiteit
Bibliotheek Hoeksche Waard
Organiseert ook ...

Oud-Beijerland

BoekStart prentenboekdans

Oud-Beijerland

Kennismaking met robotjes