OERRR op zoek naar diersporen

Kosten: € 8,50

Doe mee met deze activiteit

Kom naar Tiengemeten en ga samen met de boswachter op zoek naar alle sporen van de dieren die op het eiland leven. Je gaat op pad over het eiland voor een echte zoektocht. Dus pak je vergrootglas en verrekijker, trek je stoere schoenen aan en ga mee! Wie weet kom je nog wel echte dieren tegen…

Dieren op Tiengemeten

Op Tiengemeten komen heel veel vogels. Ook leven er bevers, Schotse hooglanders, reeën en nog veel meer andere dieren! Alle dieren maken hun eigen sporen. Van de Schotse hooglanders vind je bijvoorbeeld op hele gekke plekken haren en wat dacht je van al die grote hopen zand van de mol? Zie jij het verschil tussen een keutel van de ree en die van een haas? Misschien vind je wel beversporen! Samen met de boswachter ontdek je het allemaal. Kijk goed rond en sta af en toe ook even stil om naar de geluiden te luisteren…

OERRR
Deze activiteit valt onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Tips van de boswachter

 • Deze OERRR-activiteit is gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar
 • Ouders/begeleiders wandelen ook mee en melden zich ook aan voor deze activiteit
 • Trek goede kleding en stevige schoenen of laarzen aan
 • Neem je vergrootglas, loeppotje en verrekijker mee als je die hebt.
 • De activiteit duurt ongeveer 2 uur en je loopt maximaal 3 km.
 • Deze activiteit is niet geschikt voor kinderwagens of buggy’s
 • Honden kunnen niet mee op zoektocht: niet iedereen is namelijk dol op deze trouwe viervoeter
 • Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland)
 • Zorg dat je ruim op tijd voor het vertrek van de pont aanwezig bent: de pont vertrekt stipt op tijd!
 • Koop alvast online je pontkaartjes [link naar: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/tickets-en-tijden]
 • Bij onvoldoende aanmeldingen kan deze activiteit geannuleerd worden

Organisatie

Contactpersoon
Natuurmonumenten op Tiengemeten
Telefoon

Natuurmonumenten op Tiengemeten organiseert ook:

Begeleidende afbeelding OERRR Wilde Buiten Dag op Tiengemeten - 26 okt

OERRR Wilde Buiten Dag op Tiengemeten - 26 okt

Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf je in voor de Wilde Buiten Dag op Tiengemeten! Kom samen met je ouders naar deze super stoere activiteit, gratis voor OERRR-leden! Je gaat op avontuur op Tiengemeten en leert alle vaardigheden die je nodig hebt om een echte boswachter te worden. Trek laarzen en oude kleren aan, want boswachters van OERRR zijn niet bang om vies te worden!
Schrijf je in
Begeleidende afbeelding OERRR Wilde buiten dag op Tiengemeten 18 okt

OERRR Wilde buiten dag op Tiengemeten 18 okt

Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf je in voor de Wilde Buiten Dag op Tiengemeten! Kom samen met je ouders naar deze super stoere activiteit, gratis voor OERRR-leden! Je gaat op avontuur op Tiengemeten en leert alle vaardigheden die je nodig hebt om een echte boswachter te worden.
Schrijf je in
Begeleidende afbeelding OERRR Wilde Buitendag op Tiengemeten 18 okt

OERRR Wilde Buitendag op Tiengemeten 18 okt

Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Ben jij klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf je in voor de Wilde Buitendag op Tiengemeten! Kom samen met je ouders naar deze super stoere activiteit, gratis voor OERRR-leden! Je gaat op avontuur op Tiengemeten en leert alle vaardigheden die je nodig hebt om een echte boswachter te worden.
Schrijf je in
Nog meer...