CoderDojo: 17-02-2024

Zaterdag 17 februari 2024: De CoderDojo in de Hoeksche Waard bestaat nu al 5 jaar. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten leer je hoe je spelletjes moet programmeren of hoe een Microbit werkt.

Kosten: € 0,00

Doe mee met deze activiteit

De CoderDojo in de Hoeksche Waard bestaat nu al 5 jaar! Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten leer je hoe je spelletjes moet programmeren of hoe een Microbit werkt. Je kunt robotjes programmeren of een eigen ontwerp maken en uitprinten met de 3D-printer of lasersnijder, of je ontwerpt je eigen shirt of tas. Goed nieuws, de CoderDojo is nu twee keer per maand te bezoeken. In februari is het op zaterdag 3 en 17 februari.

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

In het Hoeksch MaakLokaal gonst het van bedrijvigheid waarbij tieners elkaar enthousiast maken en stimuleren om iets nieuws uit te proberen. MaakLokaal instructeur Jurgen van den Berg staat er lachend bij te kijken: “Kinderen met interesse in programmeren komen graag in het MaakLokaal, waar ze aan de slag kunnen met onze leskaarten.” Maar ook het uitproberen van robotjes, de 3D-printer, lasersnijder en vinylplotter spreken tot de verbeelding. “Samen problemen oplossen is leerzaam voor jong en oud.” Leren door te doen, van elkaar en met hulp van betrokken vrijwilligers levert een gezellige club op van gelijkgestemden die graag hun handen laten wapperen, willen experimenteren met nieuwe technieken of juist hun programmeer skills willen verbeteren.

De laptops, robotjes, laptops, 3D printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranje Fonds, het Cultuurfonds, VSB fonds en stichting Pica. De ochtend is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Organisatie

Waar?
Waterstal 1, Oud-Beijerland
Contactpersoon
Bibliotheek Hoeksche Waard (Bibliotheek Hoeksche Waard)
Telefoon
E-mailadres