Cursus Digisterker: omgaan met de digitale overheid

Donderdag 15 februari 2024: In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook: hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst? Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

Kosten: € 0,00

Doe mee met deze activiteit

Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Het heeft natuurlijk voordelen om er de deur niet voor uit te hoeven. Maar misschien ben je er niet zo handig in of zie je er tegenop. Als dat zo is, geef je dan op voor de gratis cursus DigiSterker in woonzorgcomplex Rembrandt in Oud-Beijerland.

In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook: hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst? Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

De cursus is voor inwoners van de Hoeksche Waard die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik & Tik te doen. Vraag ernaar in de Bibliotheek.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier lessen van 2 uur. De lessen zijn op:

  • donderdag 15 februari
  • vrijdag 23 februari
  • donderdag 29 februari
  • vrijdag 8 maart 2024

van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus vindt plaats in woonzorgcomplex Rembrandt in Oud-Beijerland (Rembrandtplein 1).

Organisatie

Waar?
Rembrandtplein 1, Oud-Beijerland
Contactpersoon
Bibliotheek Hoeksche Waard (Bibliotheek Hoeksche Waard)
Telefoon
E-mailadres