Workshop: Digitaal bankieren 24 & 26 april

Een workshop om in een veilige omgeving te oefenen met digitaal bankieren.

Kosten: Gratis

Doe mee met deze activiteit

Eén op de zes volwassen Nederlanders worstelt met digitale dienstverlening, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ook bankieren en betalen gaan steeds meer digitaal en steeds meer met mobiele apps op smartphones en tablets. De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op 24 en 26 april een workshop om in een veilige omgeving te oefenen met digitaal bankieren.

Vooral ouderen voelen zich bij mobiele apps van banken vaak in het diepe geworpen. Bij gevoelige geld- en bankzaken zijn ze bang dat ze met een mobiele bankapp iets verkeerd doen en geld kwijtraken. Daardoor durven ze die bankapp niet te gebruiken.

De app van DigiHandig laat onder andere zien dat je voor iedere wijziging of betaling in een mobiele bankapp altijd eerst uitdrukkelijke goedkeuring moet geven, met een beveiligingscode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. In de app van DigiHandig kan de deelnemer dat in alle rust veilig zelf uitproberen zonder dat er echte transacties plaatsvinden. Met de DigiHandig-app kan ook geoefend worden om mobiel in te loggen, betalingen te controleren, een betaalpas te blokkeren en nog veel meer. Elke bank heeft zijn eigen oefenomgeving.

Wie in een veilige omgeving wil leren om digitaal te bankieren kan terecht bij deze workshop.Tijdens deze workshop gaan we oefenen met de Digihandig-app, dus neem telefoon of tablet mee.

De workshop wordt gehouden op:
– 24 april van 10 tot 12 uur in de bibliotheek in Numansdorp
– 26 april van 10 tot 12 uur in de bibliotheek in Mijnsheerenland

Iedere bezoeker ontvangt een cadeaubon voor een gratis SeniorWeb-jaarlidmaatschap! Zo kan men vrijblijvend kennis maken met alle voordelen van Seniorweb.

Aanmelden is noodzakelijk.

Organisatie

Waar?
Bernhardstraat 25, Numansdorp
Contactpersoon
Bibliotheek Hoeksche Waard (Bibliotheek Hoeksche Waard)
Telefoon
E-mailadres