De juiste tools bij de hand

Een vragenlijst, flyer of de wekelijkse nieuwsbrief het kost allemaal veel tijd voor de vrijwilligers van de club. Waar haal je de tijd vandaan om een nieuwe vrijwilligers wegwijs te maken binnen de taken. Al gaat het om beleid, sponsorwerving of vormgeving. Met de toolkit heb je altijd handige hulp binnen bereik. Verwijzingen naar handige sites, een programma om snel mooie flyers te maken en manieren om het aanbod te promoten zijn hier onder andere onderdeel van. Heb je hulp nodig bij het toepassen van deze programma’s? Neem dan contact op en we helpen je graag.

Heb je hulp nodig bij het toepassen van deze programma’s? Neem dan contact op en we helpen je graag. Mis je nog iets wat in deze TOOLKIT thuishoort? Neem contact met ons op: kim@hoekschewaardactief.nl 

Onderzoeken

Ledenonderzoek kan, behalve inzichtelijk maken wat leden als sterke en zwakke punten van de organisatie ervaren, ook meer licht werpen op de emotionele en gevoelsmatige waarde die met het lidmaatschap verbonden worden en daarmee onderliggende moverende redenen, vooroordelen en voorkeuren kenbaar maken. Google Forms, SurveyMonkey én Tally zijn handige programma’s om een vragenlijst te maken. 

Vormgeving

Een professionele flyer of social-media post is in deze tijd erg belangrijk, maar het moet ook snel en makkelijk te maken zijn. Met Canva kun je snel kiezen uit sjablonen die compleet aan te passen zijn naar jouw gewenste design. Pixabay en Pexels zijn handige sites om gratis stock foto’s te downloaden. 

Zichtbaarheid

Promotie van activiteiten en doorlopend aanbod zorgt voor meer deelnemers, leden en naamsbekendheid. Onderstaand een opsomming met tips/websites/middelen om de zichtbaarheid van jouw aanbod te vergroten:

  • www.hoekschewaardactief.nl : Door een account aan te maken kun je zelf activiteiten op onze activiteiten pagina promoten. 
  • www.visithw.nl : Via de Uitagenda van deze website kan je jouw evenement, workshop of activiteit aanmelden. Neem daarnaast ook even een kijkje op de belevingskaart. Staat jouw organisatie hier nog niet op vermeld? Neem dan even contact op met gebiedsmarketing via info@natuurlijkhw.nl.
  • Digitale informatiedisplays: Op verschillende plekken in de Hoeksche Waard staan deze displays. Wil je jouw aanbod/evenement hierop vermelden? Dan kan die via de site van de Gemeente worden aangemeld. Meer informatie en de voorwaarden vind je op de website van de Gemeente.
  • N217 Reclame: Het particuliere billboard aan de N217 (ten hoogte van Maasdam/Puttershoek) biedt ook de mogelijkheid om jouw aanbod te promoten. Voor organisaties zonder winstoogmerk zitten hier meestal geen kosten aan verbonden, mits er plekjes vrij zijn in de planning. Meer informatie vind je op de website van N217 Reclame.
  • www.dok-c.net De dienstverlenende website van Dok-C is het digitale platform voor kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, met als doel: verbinden, verbreden en vernieuwen. Meld jouw aanbod op de website aan, stel vragen en lees nieuwtjes. 

Fondsenwerving

Ontbreekt het aan financiële middelen om jouw plannen te realiseren. Wellicht biedt fondsenwerving dan een uitkomst voor jou. Kijk eens op de websites van Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Subsidiefonds Streekmuseum de Hoeksche Waard, VSB Fonds. Ook de website van Kunstgebouw.nl is in dit kader de moeite waard om te bezoeken.

Incidentele subsidies

Gemeente Hoeksche Waard verstrekt naast structurele subsidies ook incidentele subsidies. Meer informatie over deze subsidies vind je hier

Schrijfhulp nodig? Wil je een fonds werven of een subsidie aanvragen en heb je hulp nodig bij het aanschrijven? Of wil je een extra setje ogen die met je mee kijken?  Neem contact op met de Cultuurcoach. Zij helpt je graag verder!

Interessante nieuwsbrieven/websites van kennispartners

LKCA | Landelijk Kennis Centrum Amateurkunsten: Cultuur is van en voor ons allemaal. Vanuit die gedachte wil LKCA bijdragen aan de kwaliteit van ieders bestaan. Deze landelijke kennispartner zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling voor iedereen mogelijk te maken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden van interessante publicaties, mooie artikelen en landelijke ontwikkelingen.  

Cultuur+Ondernemen:  Deze organisatie is er om culturele organisaties, zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die willen ondernemen, te versterken. Op hun website vind je bijvoorbeeld een culturele financieringswijzer, een stappenplan voor het schrijven van een strategie en meer over de Governance Code Cultuur. Dit is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Schrijf je in voor de nieuwsbrief met daarin inspirerende artikelen, handige tools en interessante bijeenkomsten en webinars.