Cultuur activiteiten

Het hele jaar door zijn er leuke en sportieve en culturele activiteiten voor de kinderen in de Hoeksche Waard. Wij doen er tenslotte alles aan om kinderen in beweging te krijgen. Dat is gezond. Voor het lichaam en voor de geest. De activiteiten zijn zowel binnen als buiten en door de hele Hoeksche Waard. Doorgaans gratis en bereikbaar voor iedereen. Bekijk onze campagnes.

KONINGSSPELEN

Inmiddels een fenomeen in de Hoeksche Waard. Ruim 4.000 basisschoolkinderen zijn tijdens de Koningsspelen op verschillende locaties in de Hoeksche Waard aan de slag met cultuur, sport en spel. Een geweldig feest voor de kinderen die tijdens de Koningsspelen verschillende sporten en spellen kunnen doen. Lees meer….

SUMMER CAMP

Het Summer Camp wordt georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie. Drie dagen lang veel sport- en cultuuractiviteiten die aangeboden worden door verschillende aanbieders uit de Hoeksche Waard. Het wordt georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

VRIJHEIDSLOOP

Wandelen in heel de Hoeksche Waard om onze vrijheid te vieren. Wandelen met iedereen en voor iedereen. Jong en oud. Ongeacht je afkomst, overtuiging of geaardheid. Met én zonder beperking. Iedereen doet mee. Wandelaars krijgen van omwonende de vrijheidsbloem. Lokale ondernemers zorgen voor gezonde versnaperingen. I have a dream! Op 5 mei wandelt de Hoeksche Waard. Op 5 mei vieren alle kernen dat we vrij zijn. De Hoeksche Waard is inclusief!

BUITENSPEELDAG

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. Ook in de Hoeksche Waard wordt er elk jaar op verschillende plekken door Hoeksche Waard Actief buitenspeeldagen georganiseerd. Dit is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.