De Hoeksche Waardse Sportwaardering

Succesvolle tweede editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering! Op de avond van 24 november schitterde de Hoeksche Waard tijdens de tweede editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering 2023. Een bruisende zaal, enthousiaste genomineerden, winnaars, en de bijzondere presentatie van Jan Dirk Stouten, bijgestaan door wethouder Paul Boogaard, maakten de avond tot een groot succes.

 

Alle sporters en sportaanbieders in de Hoeksche Waard verdienen en krijgen erkenning. Toch zijn er altijd sporters, verenigingen en vrijwilligers die een uitzonderlijke prestatie leveren. Deze uitzonderlijke prestaties willen we extra in het zonnetje zetten. In 2023 zijn er 4 verschillende thema’s waarin 5 prijzen uitgereikt zijn:

  • Sporter/Sportster – Esmee Brugts
  • Sportteam – VU22 B.O.B.
  • Aanstormend talent – Thijmen den Otter
  • Bijzondere waarderingsprijs
    • Vereniging – Z.V.V. Dissidenten
    • Individueel – Ronald Stok van the Blue Hitters

Naast de uitreiking van de prijzen was er een mooi tafelgesprek over talent en sport met Jan Dirk Stouten, Peter Blangé en 3 talenten uit de Hoeksche Waard, Bibi Donraadt, Zoë van Gils en Pieter-Bas Boekee.

Er werden 3 sportbonnen uitgereikt aan verenigingen tijdens de avond. AV Spirit, VV SHO en ZVV Dissidenten hebben een mooi bedrag van €500,- gekregen.

Daarnaast werd deze avond ook het Talentboek Hoeksche Waard gelanceerd vanuit het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Sporttalenten en teams kunnen hier terecht om een eigen crowdfunding campagne te starten. De eerste 2 talenten kregen een startbedrag van €250,- vanuit het lokaal sportakkoord, uitgereikt door Paul Boogaard.

Hieronder een sfeerimpressie van de avond. Foto’s zijn gemaakt door Heijblom Fotografie.

Hieronder kan je de criteria voor de verschillende thema’s downloaden

Downloads