VOG vrijwilligers

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat iemand geen strafblad heeft of dat het strafblad geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een bepaalde taak of functie.

Voor vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen kunnen sportclubs een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Dit kan door middel van de regeling gratis VOG.

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat iemand geen strafblad heeft of dat het strafblad geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van een bepaalde taak of functie. Door als club gebruik te maken van deze regeling voorkom je mogelijk risico voor sporters en andere betrokkenen op de club.  

Om gebruik te maken van deze regeling moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Meld je daarna aan door middel van dit aanmeldformulier.  

De VOG-aanvraag is maar een momentopname. Na verloop van tijd is het dus aan te raden om weer een nieuwe VOG aan te vragen voor de vrijwilligers op de vereniging. Organisaties worden daarom aangeraden om elke drie jaar een nieuwe VOG aan te vragen voor hun leden. 

Meer informatie?