Jeugdfonds

Ben jij al bekend met het Jeugdfonds?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om mee te doen aan sport en cultuuractiviteiten. De gemeente Hoeksche Waard werkt samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Door deze samenwerking krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld de gelegenheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Wat zijn de mogelijkheden?

De vergoedingen zijn mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die staan ingeschreven in de gemeente Hoeksche Waard, waarvan de ouders/verzorgers niet meer dan 130% van het minimumloon verdienen. De bijdrage voor cultuuractiviteiten (bijvoorbeeld muziek, dans of toneel) is maximaal €450,- per 12 maanden. Voor sport is dit maximaal €225,- per 12 maanden. Ook voor zwemles is er een vergoeding van €450,- mogelijk voor kinderen van 5 jaar en ouder.

Hoe werkt het? Het is echt heel makkelijk.

Een aanvraag is heel gemakkelijk te doen via een intermediair van het Jeugdfonds. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben zo’n intermediair, bijvoorbeeld een scholengemeenschap, sociaal wijkteam of kinderopvang. Heb je nog geen intermediair kunnen te vinden? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief. Wij staan voor je klaar om je te helpen met het vinden van een passende activiteit én voor het doen van een aanvraag.

Kies een club!

Ga naar www.kieseenclub.nl en voer je gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen met het doen van de aanvraag.

Downloads

pdf 855,0 KB
Verwijskaart
pdf 136,2 KB
Ouderkaart 2023

Heb je vragen of wil je hulp?

Nienke Koppelle

Combinatiefunctionaris Inclusief

nienke@hoekschewaardactief.nl