Gezonder leven met Billie de Bever

Billie de Bever staat symbool voor de Hoeksche Waard en is een mansgrote, hyperactieve en oersportieve bever met een ‘Be your best’ trainingsjasje. Hij is constant in beweging en juicht kinderen toe en spoort ze aan om gezonde keuzes te maken. Doordat Billie op alle middelen in de omgeving van kinderen verschijnt wordt een gezonde leefstijl normaal/vanzelfsprekend.

Billie de Bever staat symbool voor de Hoeksche Waard en is een mansgrote, hyperactieve en oersportieve bever, die stimuleert om het beste uit jezelf te halen.

Be your best!

Wil je gebruik maken van het mascottepak van Billie de Bever om onze boodschap van een gezonde levensstijl (Be your best!) te verspreiden? Lees dan verder hoe jij de mascotte kunt inzetten. Veel plezier!

Billie de Bever kan overal ingezet worden waar kinderen en jongeren zijn. Geef Billie de Bever altijd een functie die te maken heeft met gezond eten (groente en fruit), water drinken, sport en beweging, voldoende slaap. Lees hieronder de voorbeelden van hoe Billie de Bever kan helpen!

Leuke activiteiten waarmee Billie de Bever onder andere kan helpen:

  • Ochtendgymnastiek op het schoolplein/ in de klas
  • Voorlezen in klas, bibliotheek, kinderopvang van verhaaltje dat gaat over groente, fruit, bewegen, slapen
  • Uitdelen van appels en water bij voetbalvereniging, sportdagen en -evenementen
  • Aanmoedigen en verzorgen warming-up voor sportwedstrijden en evenementen
  • Samen fruit eten tijdens fruithapje bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen
  • Samen dansjes doen op bekende liedjes (kan overal)
  • Spelletjes doen (bijv. groente en fruitbingo) bij consultatiebureaus, kleuterklassen, of rekenen in bovenbouw basisschool met water, groente en fruit (wat moeilijker: hoeveel klontjes suiker in verhouding met…)
  • Koken of gezonde tips geven in supermarkten, op scholen, consultatiebureaus etc. Uitdelen kleurplaten en /of overhandigen prijsje voor mooiste kleurplaat

Charissa Bosschert

JOGG Regisseur

charissa@hoekschewaardactief.nl