Boost Je Sportclub

Boost Je Sportclub is een actieprogramma waarmee Hoeksche Waardse sportorganisaties zichzelf een boost kunnen geven. Werk aan je bestuurdersvaardigheden, ontwikkel je trainers, vraag de stimuleringsvoucher aan en bekijk de handige toolbox met digitale hulpmiddelen.

Kennisprogramma

Workshop/cursus Datum en tijd Omschrijving
Cursus ‘Besturen met een Visie
  • Sessie 1: 24-02
  • Sessie 2: 24-03
  • Sessie 3: 28-04

18.00 – 20.30 uur.

Tijdens het sportcafé sprak Daniel Klijn al inspirerende woorden over het belang van sterk besturen en het ontwikkelen van een toekomstvisie. In februari starten we daarom met de cursus ‘Besturen met een Visie’. Verdeeld over 3 bijeenkomsten werk jij aan je persoonlijke ontwikkeling, wordt je vaardiger als bestuurder én kom je tot een sterke toekomstvisie voor jouw club. Voor meer informatie, download het programma: Besturen met visie.
Cursus ‘Trainersontwikkeling
  • Sessie 1: 21-02
  • Sessie 2: 21-03
  • Sessie 3: 25-04

19.00 – 22.00 uur.

Sterke trainers zijn onmisbaar. Daarom organiseren wij de cursus ‘ Trainersontwikkeling‘. De cursus bestaat uit totaal 3 bijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan pedagogiek-didactiek én aan veelzijdig bewegen. We gaan dieper in op de ‘4 Inzichten over Trainerschap’ en sluiten af met een workshop ‘Athletic Skills Model‘ (veelzijdig bewegen).
Workshop ‘De Gezonde Sportomgeving’. n.n.b. Meer informatie binnenkort

 

Schrijf je hier in!

Stimuleringsvoucher

Heb je creatieve ideeën om je club sterker te maken? Nieuwe doelgroepen aantrekken? Of duurzame aanpassingen doen aan je accommodatie? Met de stimuleringsvoucher kun je wel tot €2.500,- aan ondersteuning aanvragen.

Toolbox

In de toolbox bundelen we handige, digitale hulpmiddelen die je kunt inzetten voor je sportclub. Denk bijvoorbeeld aan programma’s en apps die je helpen met marketing/communicatie, ledenonderzoek, je statuten of het doen van sponsoring en crowdfunding.

De HW Clubscan

Om de ontwikkelingen en ondersteuningsbehoeften van sportclubs in kaart te brengen hebben we de HW Clubscan ontwikkeld. Dit onderzoek werd in 2021 voor het eerst uitgevoerd en herhaald jaarlijks. De scan bevat onderwerpen die iets zeggen over de ‘vitaliteit’ van een sportorganisatie, bijvoorbeeld leden, vrijwilligers, financiën, enzovoort. Op basis van de resultaten kunnen de Gemeente Hoeksche Waard, Sportraad Hoeksche Waard en Hoeksche Waard Actief de ondersteuning beter aansluiten op lokale behoeften. Ook ontvang je na invullen van de scan een persoonlijk adviesgesprek met een verenigingsondersteuner.

Robin Tiberis

Verenigingsadviseur

robin@hoekschewaardactief.nl

Bart de Ouden

Verenigingsondersteuner

bart@hoekschewaardactief.nl