De juiste tools bij de hand

Een vragenlijst, flyer of de wekelijkse nieuwsbrief het kost allemaal veel tijd voor de vrijwilligers van de club. Waar haal je de tijd vandaan om een nieuwe vrijwilligers wegwijs te maken binnen de taken. Al gaat het om beleid, sponsorwerving of vormgeving. Met de toolbox heb je altijd handige hulp binnen bereik. Verwijzingen naar handige sites, een statuten check, een programma om snel mooie flyers te maken en manieren om het aanbod te promoten zijn hier onder andere onderdeel van. Heb je hulp nodig bij het toepassen van deze programma’s? Neem dan contact op en we helpen je graag.

Heb je hulp nodig bij het toepassen van deze programma’s? Neem dan contact op en we helpen je graag.

Onderzoeken

Ledenonderzoek kan, behalve inzichtelijk maken wat leden als sterke en zwakke punten van de organisatie ervaren, ook meer licht werpen op de emotionele en gevoelsmatige waarde die met het lidmaatschap verbonden worden en daarmee onderliggende moverende redenen, vooroordelen en voorkeuren kenbaar maken. Google Forms en SurveyMonkey zijn handige programma’s om een vragenlijst te maken.

Vormgeving

Een professionele flyer of social-media post is in deze tijd erg belangrijk, maar het moet ook snel en makkelijk te maken zijn. Met canva.com kun je snel kiezen uit sjablonen die compleet aan te passen zijn naar jouw gewenste design. Pixabay en Pexels zijn handige sites om gratis stock foto’s te downloaden.

Zichtbaarheid

Promotie van activiteiten en doorlopend aanbod zorgt voor meer deelnemers,leden en naamsbekendheid. Je kunt hiervoor van verschillende platforms gebruik maken, zo is Platform Uniek Sporten er voor uniek aanbod en op deze site kun je eigen reguliere aanbod kun plaatsen.

Sponsoring

Sponsoring gaat niet altijd meer zoals dat vroeger ging. Zo worden er andere soort samenwerkingen bedacht en is de creativiteit oneindig. Sponsorvisie heeft een gratis sponsorwervingsplan en meerdere diensten (advies, crowdfunding en nog meer) om de sponsorcommissie te helpen.

Met Scoor voor je Club kun je maandelijks financieel gesteund worden en ook nog eens het lokaal kopen stimuleren.

Beleid

Met een duidelijk beleid is het makkelijker om je bestuurderstaken uit te voeren, nieuwe leden en vrijwilligers te werven en het zorgt voor eenduidigheid binnen de club. Van Dijk Schilperoort Notarissen heeft een statuten check ontwikkeld, doe de check en kijk hoe het ervoor staat. Hoeksche Waard Actief heeft een stappenplan gemaakt om een (meer)jaarplan uit te werken.

Nieuwsbrieven

Het versturen van structurele nieuwsbrieven is een laagdrempelige vorm van communicatie. In plaats van deze per mail te verzenden naar al je contacten is het slimmer om gebruik te maken van een programma, bijvoorbeeld Mailchimp. Hiermee kun je mooie nieuwsbrieven maken én je krijgt handige cijfers te zien over hoe vaak deze gelezen wordt.

Vrijwilligers

Vrijwilligers werven is al jaren een uitdaging voor veel clubs. Gelukkig heb je in deze tijd hulp van allerlei tools, één daarvan is Taakie. Taakie is de digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een tijdrovende uitdaging!

De Toolbox wordt doorlopend aangevuld met nieuwe programma’s. Houd hiervoor de pagina in de gaten. Mis je nog specifieke onderwerpen? Laat het ons weten en we voegen ze graag toe.

Downloads

pdf 3,3 MB
Toolbox