Koningsspelen

Belangrijk voor de Koningsspelen 2023 is dat er twee data zijn waarop de spelen georganiseerd kunnen worden. Dat is op donderdag 20 april én op vrijdag 21 april. De reden hiervoor is het Suikerfeest dat dit jaar óók op vrijdag 21 april valt en de Koningsspelen voor iedereen zijn.

De Koningsspelen in de Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard doen vrijwel alle basisscholen mee aan de Koningsspelen. De ene school op hun eigen speelplein, anderen scholen werken samen met een lokale sportvereniging om daar de Koningsspelen te organiseren. Vorig jaar gebeurde dit in alle kernen van de Hoeksche Waard, behalve in Oud-Beijerland waar traditioneel de Koningsspelen voor alle basisscholen op de Kikkershoek waren. 

Vanaf dit jaar zal de opzet in Oud-Beijerland hetzelfde zijn als in de rest van de Hoeksche Waard. Concreet betekent dit dat het initiatief voor het organiseren van de Koningsspelen bij de scholen en verenigingen zelf komt te liggen. De rol van Hoeksche Waard Actief is vooral gericht op het ondersteunen van scholen en verenigingen bij de organisatie. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan het leggen van contacten tussen sportaanbieders en scholen, maar ook aan hele praktische zaken als het maken van een leuk programma.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk voor de organisatie van de Koningsspelen.

  • De school organiseert de Koningsspelen op of rond hun eigen school voor hun eigen kinderen;
  • De school organiseert samen met een andere school (of scholen) op of rond hun school;
  • De school organiseert de Koningsspelen in samenwerking met een lokale sportvereniging op het terrein van de sportvereniging.
  • Een combinatie van scholen organiseren de Koningsspelen in samenwerking met een lokale sportvereniging op het terrein van de sportvereniging.
  • Een sportvereniging organiseert zelf de Koningsspelen en nodigt de scholen uit.
  • Een sportvereniging organiseert samen met een school (of scholen) de Koningsspelen.

In alle situaties zal Hoeksche Waard Actief zich daar waar mogelijk inzetten om er voor de kinderen een mooi feest van te maken.

Laat jouw vereniging zien tijdens de Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een ideale manier om jouw sport te laten zien en kinderen kennis met jouw vereniging te laten maken. Goed voor je club want het levert jouw club mogelijk nieuwe leden op. Bovendien laat je zien dat je als vereniging midden in de samenleving staat en graag een steentje bijdraagt aan een positief sportklimaat voor kinderen.

Heb jij interesse om een clinic te geven tijdens de Koningsspelen op donderdag 20 of op vrijdag 21 april, neem dan contact op met je verenigingsondersteuner om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt je ook al aanmelden bij de Koningsmatch op de webpagina van de Koningsspelen.

Vragen over de Koningsspelen? Wij staan voor je klaar.

Bart de Ouden

Verenigingsondersteuner

bart@hoekschewaardactief.nl

Robin Tiberius

Verenigingsadviseur

robin@hoekschewaardactief.nl