…om beter te presteren met meer plezier

Prestatie en plezier staan aan de basis van elke succesvolle sportclub. Wanneer jij gevarieerd aanbod hebt van hoge kwaliteit dan wordt het makkelijker om meer leden te werven en te behouden. Je trainers ervaren meer voldoening en het verhoogt betrokkenheid van ouders.

Pedagogisch-didactische ontwikkeling van trainers

Goede trainers en coaches zijn goud waard voor een sportclub. Ze zorgen voor sportplezier, een veilige leeromgeving en halen het beste uit een ander. Door aandacht te besteden aan de pedagogisch-didactische ontwikkeling van trainers krijgen zij de juiste handvatten om hun functie beter uit te voeren met meer plezier. Ze staan sterker voor de groep, weten hoe ze positief kunnen coachen, creëren eigenaarschap bij deelnemers, én hebben oog voor onderlinge verschillen.

Veelzijdig bewegen; kijk verder dan je eigen sport

Het is belangrijk dat kinderen zich van jongs af aan een brede motorische ontwikkeling (BMO) doormaken. Het zorgt voor meer sportplezier en daarmee blijvende sportdeelname, ook op latere leeftijd. Daarnaast is het onmisbaar voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling. En wat heb jij als club hieraan? Door aandacht te besteden aan veelzijdig bewegen zorg je ervoor dat jouw aanbod gevarieerder en leuker is, én behoud je daarmee meer leden. Ook leidt BMO tot betere sporters, en daarmee meer prestaties en minder blessures.

Sociaal veilige omgeving

Met plezier sporten, leren en ontwikkelen kan alleen in een sociaal veilige omgeving. Wat doet jouw club om dit te waarborgen?


De moeite waard om verder te lezen:

Heb je een vraag, neem gerust contact op.

Robin Tiberius

Verenigingsadviseur

robin@hoekschewaardactief.nl

Bart den Ouden

Verenigingsondersteuner

bart@hoekschewaardactief.nl