Diabetes Challenge Hoeksche Waard - Numansdorp

De Diabetes Challenge Hoeksche Waard daagt jou uit om 20 weken te gaan wandelen en te trainen naar een uitdagend doel! Start is woensdag 8 mei.

Kosten: € 35,00

Doe mee met deze activiteit

Voldoende bewegen is belangrijk: je conditie verbetert, je voelt je fitter en je krijgt er meer energie van. Uit onderzoek blijkt dat mensen met diabetes door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben, maar starten met bewegen kan heel lastig zijn. Daarom daagt Diabetes Challenge Hoeksche Waard jou uit om 20 weken te gaan wandelen en te trainen naar een uitdagend doel! De wandelingen worden georganiseerd door een wandelbegeleider en samen met de groep train je voor een wandeling van 3 of 5 kilometer. Naast de georganiseerde 20 wandelingen probeer je ook zelf nog te gaan wandelen d.m.v. een wandelschema om jouw doel te bereiken.

De Diabetes Challenge is speciaal voor diabetes patiënten en pre-diabetes patiënten. Ook mensen met overgewicht, weinig beweging, hoog cholesterol zijn van harte welkom om mee te wandelen.

De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten met een groot festival, waarbij wandelroutes van verschillende afstanden zijn uitgezet. Deze dag vindt plaats op zaterdag 28 september 2024 bij het Open Lucht Museum in Arnhem (deelname is niet verplicht).

De kosten voor deelname voor het wandelprogramma zijn €35,- per persoon. Hiervoor krijg je 20 weken lang één begeleide les, een T-shirt en een eigen wandelschema met verschillende tips. De groep in Numansdorp start op woensdag 8 mei om 19.30 uur bij Fysiotherapie Vital Motion. 

Organisatie

Waar?
Edisonstraat 16a, Numansdorp
Contactpersoon
Hoeksche Waard Actief (Hoeksche Waard Actief)
Telefoon