Diabetes Challenge Hoeksche Waard

De Diabetes Challenge begint in mei 2024. Er starten 3 wandelgroepen in de Hoeksche Waard o.l.v. een wandelcoach. In ‘s-Gravendeel, Numansdorp en Oud-Beijerland kan je nu inschrijven om mee te wandelen en te trainen voor de 3 of 5 kilometer.

Voldoende bewegen is belangrijk: je conditie verbetert, je voelt je fitter en je krijgt er meer energie van. Uit onderzoek blijkt dat mensen met diabetes door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben, maar starten met bewegen kan heel lastig zijn. Daarom daagt Diabetes Challenge Hoeksche Waard jou uit om 20 weken te gaan wandelen en te trainen naar een uitdagend doel! De wandelingen worden georganiseerd door een wandelbegeleider en samen met de groep train je voor een wandeling van 3 of 5 kilometer. Naast de georganiseerde 20 wandelingen probeer je ook zelf nog te gaan wandelen d.m.v. een wandelschema om jouw doel te bereiken.

De Diabetes Challenge is speciaal voor diabetes patiënten en pre-diabetes patiënten. Ook mensen met overgewicht, weinig beweging, hoog cholesterol zijn van harte welkom om mee te wandelen.

De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten met een groot festival, waarbij wandelroutes van verschillende afstanden zijn uitgezet. Deze dag vindt plaats op zaterdag 28 september 2024 bij het Open Lucht Museum in Arnhem (deelname is niet verplicht).

De kosten voor deelname voor het wandelprogramma zijn €35,- per persoon. Hiervoor krijg je 20 weken lang één begeleide les, een T-shirt en een eigen wandelschema met verschillende tips. De groepen zullen in de week van 6 mei 2024 starten. We starten op de volgende locaties in de Hoeksche Waard:

  • ‘s-Gravendeel: dinsdag 7 mei van 19.00-20.00 uur | verzamelpunt parkeerplaats Sporthal de Schenkel (Schenkeltje 7b).

  • Numansdorp: woensdag 8 mei van 19.30-20.30 uur | verzamelpunt fysiotherapie Vital Motions (Edisonstraat 16a)

  • Oud-Beijerland: vrijdag 10 mei van 9.00-10.00 uur | verzamelpunt Klein Profijt (Zalmpad 11)