Bewegen

Bewegen kan altijd en overal! Beweeg jij 60 minuten per dag?

Bewegen kan in Nederland altijd en overal. Hoeksche Waard Actief en JOGG Hoeksche Waard willen kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Op de fiets naar school, klimmen in de speeltuin of voetballen op het pleintje.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Bewegen is belangrijk voor de motoriek en houding van de kinderen. Ook voelen kids zich fitter en energieker, waardoor ze weer beter slapen. Ook is het goed als kinderen veel buiten spelen. De frisse lucht doet ze goed, ze krijgen vitamine D van het zonlicht, maar ze leren ook ontdekken en ontwikkelen hun sociale vaardigheden in contact met andere kinderen.

Diensten:

Heb je behoefte aan meer beweegtips en/of activiteiten? Neem gerust contact op met Lana of Charissa. Daarnaast doen we vanuit JOGG Hoeksche Waard in samenwerking met de combinatiefunctionarissen veel aan activiteiten op het gebied van onder andere sport.

Praatplaten

Voor de thema’s Water drinken, Gezond eten, Bewegen en Slapen, is er een praatplaat ontwikkeld. Op een laagdrempelige manier krijg je informatie, inzichten en handige tips over gezonde voeding, water drinken, bewegen en slapen voor je kind. Bekijk de praatplaten voor alle tips en inspiratie!

Buitenspeelkaart

Benieuwd naar leuke buitenspeelplekken in de Hoeksche Waard? Bekijk onze buitenspeelkaart.