Beweeg jij 60 minuten per dag?

Bewegen kan in Nederland altijd en overal. Hoeksche Waard Actief en JOGG Hoeksche Waard willen kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Op de fiets naar school, klimmen in de speeltuin of voetballen op het pleintje.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Bewegen is belangrijk voor de motoriek en houding van de kinderen. Ook voelen kids zich fitter en energieker, waardoor ze weer beter slapen. Ook is het goed als kinderen veel buiten spelen. De frisse lucht doet ze goed, ze krijgen vitamine D van het zonlicht, maar ze leren ook ontdekken en ontwikkelen hun sociale vaardigheden in contact met andere kinderen.

BeweegWijzer Hoeksche Waard

De BeweegWijzer is ontwikkeld door Hoeksche Waard Actief en Welzijn HW in opdracht van Gemeente Hoeksche Waard. In deze brochure staat het sport- en beweegaanbod in de Hoeksche Waard, speciaal gericht op volwassenen die extra begeleiding nodig hebben om te bewegen. Dit kan zijn omdat er sprake is van immobiliteit, revalidatie, overgewicht, achterliggende (neurologische) aandoeningen, eenzaamheid, enzovoort.

Bekijk de BeweegWijzer hier online of pik een exemplaar op bij een huisartsenpraktijk/buurthuis/zorgcentrum bij jouw in de buurt.

Voor andere vragen omtrent passend beweegaanbod? Stuur een mailtje naar aanvragen@hoekschewaardactief.nl

 

Diensten:

Benieuwd naar leuke buitenspeelplekken in de Hoeksche Waard? Klik hier voor onze buitenspeelkaart. Heb je behoefte aan meer beweegtips en/of activiteiten? Neem gerust contact op met Lana of Charissa.

Daarnaast doen we vanuit JOGG Hoeksche Waard i.s.m. de Combinatiefunctionarissen veel aan activiteiten op het gebied van onder andere sport.

Praatplaten

Voor de thema’s Water drinken, Gezond eten, Bewegen en Slapen, is er een praatplaat ontwikkeld. Op een laagdrempelige manier krijg je informatie, inzichten en handige tips over gezonde voeding, water drinken, bewegen en slapen voor je kind.

Bekijk de praatplaten hier voor alle tips en inspiratie!

Charissa Bosschert

JOGG Regisseur

charissa@hoekschewaardactief.nl