Nationale Sportweek

Van 16 t/m 25 september is het de Nationale Sportweek. Tijdens deze week wordt in heel Nederland aandacht besteed aan sporten. In de Hoeksche Waard willen wij ook extra aandacht geven aan de Nationale Sportweek, om zoveel mogelijk bewoners aan het sporten te krijgen. We organiseren een aantal activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.

Strippenkaart
Basisschool kinderen kunnen met de strippenkaart (downloaden kan hieronder) verschillende sporten gaan ontdekken bij verschillende aanbieders. Door van tevoren contact op te nemen met de aanbieder, kan er een proefles ingepland worden. Je krijgt na de proefles een handtekening van de gewenste sportaanbieder. Maak bij een volle strippenkaart een foto en stuur deze op naar info@hoekschewaardactief.nl. Je maakt kans op een mooi sportpakket. Je hebt t/m eind september de tijd om de strippenkaart vol te krijgen. Check de voorwaarden en mogelijkheden bij de aanbieder. Al het sportaanbod staat bij ons op de website. Lees hier…

Fit-test
De fit-test van het programma Beweeg je Fit vindt plaats in de Nationale Sportweek. De fit-test is voor 60+ en is gratis en vrijblijvend. Na de fit-test kan gekozen worden voor een 10 weeks beweegprogramma, waar verschillende sportaanbieders clinics zullen geven. Hiermee kan je nieuwe en andere sporten ontdekken.

De fit-test vindt plaats op woensdagmiddag 21 september en op vrijdagochtend 23 september in Oud-Beijerland. Lees meer…

Esports Event
We trappen af met een gaaf Esports Event in Puttershoek. I.s.m. Zomerplein Huiskamer van de Wijk organiseren we vrijdag 16 september een Esports Event. Er staat een digitale sportmuur, waar verschillende spellen op gedaan kunnen worden. Daarnaast zullen er VR brillen zijn en een PlayStation. Jong en oud kunnen hieraan meedoen. Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-11.00 uur – inloop senioren (intern Zomerplein)
11.00-12.00 uur – inloop senioren
13.00-14.00 uur – programma voor BSO’s
14.00-15.30 uur – programma voor scholen
15.30-17.00 uur – open inloop voor jong en oud

Er kan gratis meegedaan worden en de activiteiten vinden plaats op het Zomerplein (15) in Puttershoek.

HWA tour
In de Nationale Sportweek zullen we verschillende buitenspeelplekken bezoeken. We nemen verschillende sportmaterialen mee om zo kinderen kennis te laten maken met (vernieuwend) sportaanbod.

10@10 challenge
We promoten de 10@10 challenge op de basisscholen. Op woensdag 21 september om 10 uur, bewegen heel veel scholen 10 minuten mee met de 10@10 challenge. Dit wordt georganiseerd door NOC*NSF en zullen wij promoten bij de scholen. Verschillende topsporters gaan met de kinderen d.m.v. een video sporten in de klas. Je kan jouw school aanmelden via: www.nationalesportweek.nl/10at10.