Informatie

Op woensdag 15 maart start een nieuw blok van Billies Sportclub. Van 15.15-16.15 uur in sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland. In totaal zijn dit 6 woensdagen achter elkaar (t/m 19 april). De kosten zijn €15,- in totaal. Door op te geven via deze website betaal je in één keer het bedrag en ben je ingeschreven voor de 6 lessen. Tijdens dit blok zullen badminton en voetbal centraal staan.
Billies Sportclub is een programma, speciaal voor kinderen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een sport(vereniging). Daarnaast voor kinderen die moeite hebben om mee te kunnen doen aan de activiteiten op een reguliere sportvereniging, de gymles, of tijdens het buitenspelen. We laten kinderen oriënteren, kennismaken en ontdekken, zodat ze uiteindelijk een keuze kunnen maken voor een sport. En hopelijk voor een leven lang sport.

Doel van Billies Sportclub

Het doel van Billies Sportclub is om kinderen met plezier en een prettig gevoel te laten bewegen tijdens de gymles en het buitenspelen en ze na één of twee jaar door te laten stromen naar een reguliere bewegingsactiviteit, zoals de sportvereniging.

Lesinhoud: aandacht en kennis

Een vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding geeft de lessen. Het blok van 6 weken splitsen we in twee blokken van 3 weken. Het eerste blok van 2 weken wordt een sport gegeven door de vakleerkracht en in les 3 sluit een sportvereniging het blok af. Het tweede blok van 3 weken zal een andere sport centraal staan, waarbij ook een sportvereniging het blok afsluit. De lessen worden laagdrempelig en in een vertrouwde omgeving ingestoken, zodat kinderen zich op hun gemak voelen. De groep bestaat uit maximaal 12 kinderen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en maatwerk wordt gegeven.

Voor wie?

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zodra iets niet lukt of niet leuk is, haken veel kinderen af. Daarom wordt deze groep opgestart, want alle kinderen verdienen de ruimte om te bewegen en te leren. Hieronder staan een aantal herkenbare kenmerken voor kinderen die in aanmerking komen voor Billies Sportclub:
  • Beweegt ongecontroleerd of overmoedig
  • Is gevoelig voor prikkels, is snel afgeleid
  • Heeft last van overgewicht
  • Weet niet goed welke sport bij hem/haar past
  • Heeft weinig zin om te bewegen, is snel moe
  • Heeft moeite met de basisbewegingen als lopen, rennen, huppelen, balanceren etc.
  • Heeft niet of nauwelijks vriendjes
  • Is onhandig met schrijven, veters strikken, stoot vaak dingen op, struikelt makkelijk
Er wordt altijd eerst gekeken naar wat een kind wel kan en daarmee wordt er aangesloten bij de mogelijkheden van een kind.  

Praktische informatie
Waar?
Hortensiastraat 5, Oud-Beijerland
Contactpersoon
Hoeksche Waard Actief (Hoeksche Waard Actief)
Telefoon
0186 68 58 02
E-mailadres
info@hoekschewaardactief.nl
Website
hoekschewaardactief.nl
Doe mee met deze activiteit
Hoeksche Waard Actief
Organiseert ook ...

Oud-Beijerland

Billies Sportclub

's-Gravendeel

Cultuur om de Hoek