Week voor de Gezonde Jeugd

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, van 10 t/m 15 juni 2024, staat het gezonder maken van de leefomgeving van kinderen en jongeren centraal. Om kinderen en jongeren gezond op te laten groeien, is het essentieel dat de leefomgeving uitnodigt tot het maken van gezonde keuzes. Wanneer kinderen van jongs af aan opgroeien in een omgeving waar bewegen heel normaal is en waar je water drinkt en een appel eet, dan zullen ze later makkelijker gezonde keuzes maken. Op deze pagina staan allerlei leuke tips voor KDV’s, BSO’s, scholen en ouders rondom het thema gezondheid en bewegen.

Samen maken we gezond gewoon!

De Werkgroep ‘Gezonde Jeugd’ heeft een mooi draaiboek gemaakt. Partners die in de werkgroep zitten zijn Kidspalace, Kibeo, SDK en Gro-Up.
Dit draaiboek is speciaal voor KDV’s, BSO’s, scholen en ouders. In het draaiboek wordt er veel naar factsheets of andere handige informatie verwezen. Alles staat hieronder als download.

JOGG is van ons allemaal en hiermee laten we wederom zien dat er samen veel bereikt kan worden. Doe mee, samen maken we gezond gewoon!